perjantai 22. heinäkuuta 2016

Naiset: älkää luottako siihen "takuuvarmaan" potkaisuun munille

Monet vannovat munille potkaisemisen tehokkuuden nimeen. Tästä voi olla montaa mieltä, ja tässä kaksi mun omaa mielipidettä:
  1. Miehet elävät koko elämänsä varjellen sinne suuntautuvia iskuja
  2. Adrenaliini lievittää kivun tunnetta
Rehellisesti sanottuna: älkää missään nimessä luottako siihen "ei miun tarvii osata mitää, potkaisen vaa munille, jos joku käy päälle"-mentaliteettiin. Miehet ovat kinastelleet keskenään pikkupojista saakka ja varjelleet alakertaansa vuosia. Vuosien treenaaminen on tehnyt heistä melko hyviä siinä. Ainoastaan, jos pystyt oikeasti yllättämään, sulla on mahdollisuus osua sinne kunnolla. Tai jos mies on humalassa ja reaktiot hidastuneet alkoholin takia, niin ehkä silloin on pieni mahdollisuus onnistua.

Se paikka nyt vain on sellainen helposti suojattavissa. Pienellä liikkeellä jompikumpi jaloista ottaa iskun vastaan, eikä vahinkoa pääse syntymään.

Harhakuva munille potkaisemisen tehokkuudesta ja helppoudesta syntyy esimerkiksi, kun kumppanit nahistelevat leikkimielisesti ja nainen onnistuu iskemään miestä arkaan paikkaan. Naiselle jää harhakuva kikan helppoudesta ja valheellinen turvallisuuden tunne. "Potkaisen vain munille, jos joku käy käsiksi."

Tuossa on ainakin kaksi asiaa toisin, kuin ns. oikeassa tilanteessa. Ensinnäkin, mies ei tuollaisessa tilanteessa kovin aktiivisesti (miehestä riippuen) yritä edes suojella haaroväliään. Leikkimielisessä nahistelussa kumpikaan ei oikeasti yritä satuttaa toista, joten ei haittaa, vaikka ei suojelisikaan sotilasta kaikin keinoin.

Toinen asia on, että jos tuollaisessa tilanteessa tuleekin suht hyvä osuma ja mies kyyristyy tuskissaan, niin älkää luulko sen toimivan aina samalla tavalla! Leikkimielisestä nahistelusta puuttuu oikean riidan/tappelun/konfliktitilanteen aiheuttama adrenaliini, joka lievittää kivun tunnetta. Lisäksi mahdolliset huumausaineet (ja alkoholi) voivat viedä kivun tunteen kokonaan pois.

Entä sitten, kun se ei toimikaan

Kuvittele seuraava tilanne:

Joku hyypiö lähtee seuraamaan sua baarista. Käännyt kadun kulmasta ja parin metrin jälkeen vilkaiset olan yli. Hyypiö seuraa yhä. Yrität kävellä ripeästi, mutta kevyt humala ja korkokengät hankaloittavat kävelemistä.

Vilkaiset taaksesi. Seuraaja on pidentänyt askeliaan ja lähestyy. Käännyt kokonaan ympäri ja huudat.

- "Mitä v*ttuu oikein seuraat?"

Hyypiö saavuttaa ja tarraa kädestä. Yrität riuhtaista kättäsi pois, mutta hän pitää tiukasti kiinni ja tyrkkää sut seinää vasten. Kierähdät kohti ahdistelijaa ja potkaset hädissäsi kohti jalkoväliä kaikin voimin.

Osut kohteeseen.

Mitään ei tapahdu. Tilanne on yhä päällä.

Potkaiset uudelleen. Saat vastaukseksi kovan iskun nyrkistä. Paniikki kuohuu ylitsesi, kun tajuat tilanteen vakavuuden...

...

Tuo tilanne voi jatkua tuosta monella tavalla. Joku sivullinen voi huomata tilanteen ja tulla avuksesi, tai homma voi mennä todella pahaan suuntaan.

Joka tapauksessa, oli lopputulos vaikka säikähdys ja nyrkin aiheuttama mustelma, yksi asia on ainakin varmaa. Olet elänyt siinä uskossa, että potku munille kyykistää miehen kuin miehen, tilanteessa kuin tilanteessa. Nyt se ajatus on murskattu. Se ei toiminut silloin, kun sitä oikeasti tarvittiin. Maailmankuvasi on muuttunut radikaalisti suuntaan, jota et halunnut ajatella olevankaan.

Voit valita kahdesta vaihtoehdosta: voit kieltää koko tapahtuman uskottelemalla itsellesi, että se oli vain huonoa tuuria. Ehkä et osunutkaan kunnolla. Ehkä hyypiö oli eunukki tai jotain. Kyllähän potku munille toimii oikeasti, kaikkihan sen tietävät...

Tai voit hyväksyä totuuden. Hyväksyä sen, että se ei toimi aina. Mikään ei ole 100% varma työkalu itsepuolustustilanteessa. Hyväksy se, ja hanki työkalupakkiisi muitakin työkaluja. Voit yrittää naulata naulaa ruuvimeisselillä tai hankkia vasaran, näin muotoillakseni. Parempi olla edes muutama työkalu, kuin luottaa yhteen, josta ei loppujen lopuksi ole hirveästi edes hyötyä.

Huom: en sano, etteikö se koskaan toimisi.

Potku munille voi olla hyvinkin toimiva, kun saa hyvän osuman, eikä tilanteessa ole mitään kipua lievittäviä muuttujia. Jotkut miehet kyyristyvät jo pelkästään tottumuksesta, kun iskua tulee alakertaan. 

Sanon vain, että älkää turvautuko siihen ainoana keinonanne.

Ei kommentteja: